hirdetés
2022. november. 29., kedd - Taksony.
hirdetés

Fejlesztik a járóbeteg-szakellátást a győri kórházban

Vissza nem térítendő 294,93 millió forint európai uniós támogatásból fejlesztik a járóbeteg-szakellátást a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban.

A február 1-jén kezdődött beruházással orvostechnikai eszközöket és gépeket szereznek be a járóbeteg-ellátásban a kardiológiai, gasztroenterológiai,  bőrgyógyászati, szájsebészeti, szemészeti, pulmonológiai, ultrahang-, nőgyógyászati, hipertónia-, angiológiai, érsebészeti, valamint aneszteziológiai vizsgálathoz-ellátáshoz.

Jávor László, a kórház főigazgatója szerint a projekt segíti az egyenlő esélyű hozzáférést az egészségügyi szolgáltatásokhoz és hozzájárul a járóbeteg-szakellátás minőségének javításához. A fejlesztés következtében növekedhet a betegelégedettség és a betegek komfortérzete, valamint segíti a dolgozók megtartását.

Luterán Ferenc, az intézmény járóbeteg-szakellátási igazgatóhelyettese, a projekt szakmai vezetője szerint a fejlesztéssel magas színvonalú egészségügyi ellátást biztosíthatnak a régióban élőknek. A munkavállalók munkaerő-piaci esélye is javul, mert a korszerű eszközökkel, technológiával lehetővé válik a betegségek megelőzése, korai felismerése.

A beruházás várhatóan 2023. január végén zárul.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés

Könyveink