hirdetés
hirdetés
2023. január. 27., péntek - Angelika.
hirdetés

Előbb a neten nézzük meg, mi bajunk, csak aztán megyünk orvoshoz

A magyar felnőttek nagy része az interneten felkészül betegségéből mielőtt orvoshoz fordul - írja a GfK Hungária legfrissebb elemzésére hivatkozva a KlubRádió honlapja.

Az emberek egyharmada részletes tájékoztatást vár az orvostól arról, hogy mit tehet a saját egészségéért. A páciensek fontosnak tartják továbbá, hogy különleges bánásmódban részesítsék őket és azt érezzék, hogy ők vannak a középpontban.

Emellett az orvosok körében is jelentős változás figyelhető meg az elmúlt egy évtizedben: egyre több orvos, egyre több szakterületen - így például a nőgyógyászati magánrendeléseken - a páciensei kezébe adja a döntést a kezelésekkel kapcsolatban. Ennek ellenére az elemzés szerint a páciensek még mindig azt tapasztalják a mindennapokban, hogy az orvos irányít, és azt várja a betegtől, hogy betartsa az utasításait.

Jóval ritkább az, amikor az orvos és a beteg kommunikációjában egyenrangú felek, partnerként működnek együtt a gyógyítási folyamat során.

A teljes cikket a KlubRádió oldalán olvashatja.

(forrás: Klubrádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

PR-cikk

A jövő onkológiai készítményét Óbudán fejlesztik

 „Körülbelül évi 5 milliárd forint és 50 magasan képzett vegyész, vegyészmérnök, gyógyszerész dolgozik azon, hogy áttörést érjünk el a nehezen kezelhető daganatok kezelésében.” Nicolas Clavreul, a Servier Hungária ügyvezető igazgatója nyilatkozott lapunknak a gyógyszergyártó vállalat magyarországi központjának szerepéről, a várható innovációkról és a társadalmi szerepvállalásukról.

A teljes cikk >>

hirdetés