hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Elment az orvos, marad az onkológia

Bár az osztály egyetlen orvosa új munkahelyet talált, a szegedi egyetem fenntartja Hódmezővásárhelyen az ellátást, ami sejthető is volt, miután Lázár János intézkedést ígért.

A minap adtunk hírt a Promenád nyomán a kancelláriaminiszter lakossági fórumáról, ahol elhangzott, hogy az egyetlen orvos távozása nyomán a vásárhelyi kórházban megszűnik az onkológiai ellátás. „Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója elmondta, évek óta a szegedi egyetem működteti az onkológiát, a kórház a helyet biztosítja. Ő maga is aznap értesült arról, hogy a fenntartó szinte azonnali hatállyal megszünteti az osztályt” – írta a tudósítás.

Tegnap már arról írt a Délmagyar, hogy a polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, továbbra is marad az onkológiai ellátás a vásárhelyi kórházban. Kallai Árpád igazgató pedig azt tette hozzá: a klinika február 2-ától közép- és hosszú távon is biztosítja, működteti a 15 ágyas osztályon a fekvőbeteg-ellátást – vagyis egy perc szünet sem volt –, és a bejáró betegek, köztük a makóiak kezelését.

A lap idézi még a szegedi rektor, Szabó Gábor közleményét is: „Sajnálattal értesültem arról a sajtóhírekből, hogy a hódmezővásárhelyi lakosság körében elterjedt a feltételezés, mely szerint: Hódmezővásárhelyen megszűnik az onkológiai ellátás. Ilyen szándék a Szegedi Tudományegyetem vezetése részéről soha nem fogalmazódott meg.
A félreértés oka talán az lehetett, hogy onkológiai szakemberek távoznak az intézményből. Az ebből adódó problémákat azonban az SZTE Szent-Györgyi Klinikai Központ kezeli” – olvasható a delmagyar.hu-n.

hirdetés

Könyveink