hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Elindult az Affidea Orvosportálja

Az Affidea új fejlesztése soha nem látott sebességre gyorsítja az orvosok hozzáférését a képalkotó diagnosztikai eredményekhez.

A technológiai fejlesztések az élet minden területén, így az egészségügyben is mind nagyobb teret hódítanak, könnyebbé téve a különböző vizsgálatokat, a diagnózis felállítását és a gyógyítás folyamatát. Azonban ezek az újítások hosszabb távon csak akkor állják meg a helyüket, ha használatuk a lehető legegyszerűbb, nem igényel hosszabb tanulási folyamatot, illetve komolyabb számítástechnikai eszközfejlesztést.

A képalkotó diagnosztika terén piacvezető Affidea Magyarország legújabb fejlesztése, az Affidea Orvosportál összes felmerülő igényt kielégíti: a portált használó orvosok szinte azonnal hozzájuthatnak a cég vizsgálati központjaiban elkészült leletekhez, képi anyagokhoz, az itt tárolt vizuális és írásos anyagok visszakereshetők, összehasonlíthatók. Emellett a portál használatához sem komolyabb számítástechnikai ismeretek, sem fejlesztések (alkatrészcsere, új szoftver telepítése) nem szükségesek. 

Az Orvosportál az Affidea PACS (Picture Archiving and Communication System, azaz Képtároló és Továbbító Rendszer) segítségével:

  • Minden digitálisan archivált képalkotó diagnosztikai modalitás felvételeinek megjelenítésére alkalmas (DICOM)
  • Lehetővé teszi a képanyag gyors áttekintését
  • Megteremti a páciens előző vizsgálataival való összehasonlítás lehetőségét
  • Képfúziók készíthetőek
  • Képes a képanyag interaktív megjelenítésére (többsíkú rekonstrukciók, térfogati rekonstrukciók)
  • Lehetővé teszi a különböző mérési- és jelölési folyamatok elvégzését (vonalzók, szögmérők, denzitás és intenzitásmérő eszközök)
  • Haladó képmegjelenítési, beépülő modulokkal rendelkezik (tüdőmodul, érmodul, kolonoszkópia modul, calcium scoring, sztenózis analízis, kinetikus modul)

 „Úgy gondoljuk, hogy az új Orvosportál valóban kielégíti a XXI. századi igényeket, hiszen online-realtime, valós idejű leletmegosztási, lelethozzáférési folyamatot biztosít. A felsorolt előnyök mellett pedig a lehető legegyszerűbb használhatóságra törekedtünk a fejlesztés során” – nyilatkozta Leitner György, az Affidea Magyarország vezérigazgatója. Ahhoz, hogy ez a két látszólag ellentétes cél – a magas színvonalú szolgáltatások és az egyszerű használhatóság – egyidőben megvalósulhasson, az Affidea a vékony kliens technológiát hívta segítségül. Ennél a megoldásnál az adatokat tároló szerver végzi a számítási feladatok túlnyomó részét, így az orvos egy böngésző és egy számítógép vagy okostelefon segítségével képes a leletek, vizsgálati képek megjelenítésére. Mindezt bármilyen operációs rendszer és böngésző használatával.

Az Affidea Orvosportálja már működik, az első használatbavételhez csupán regisztráció szükséges. A rendszerbe történt feltöltés után az orvos bármikor beléphet a portálra, ahol – pecsétszáma alapján – hozzáférhet páciensei azon vizsgálati eredményéhez, melyekhez jogosultsággal rendelkezik. 

Az Affidea Orvosportált ezen a linken érheti el: https://portal.affidea.hu/portal/

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!