hirdetés
2021. december. 07., kedd - Ambrus.
hirdetés

Elcserélt embriók egy hongkongi termékenységi klinikán

Egy neves hongkongi termékenységi klinika elismerte, hogy más, nem a műtéten áteső nő saját embrióját ültették be egy mesterséges megtermékenyítés során.

A cserében érintett két nő - az is, akinek az embrióját felhasználták és az is, akinek tévesen ültették be - pszichológiai tanácsadást kapott és kártérítést is ajánlottak számukra. A klinika szolgáltatásait igénybevevő, jelenleg terhes nők felháborodottan nyilatkoztak az ügyben.

A humán reproduktív technológiákat felügyelő kormányzati tanács azonban mindezek ellenére úgy döntött, nem tesz lépéseket a Victory ART Laboratory ellen. A bizottság indoklása szerint ugyanis emberi tévedés történt, nem a rendszerben van a hiba.

Van amikor nem csak a gyerek neme kérdéses... Elcserélt embriók egy hongkongi termékenységi klinikánA vizsgálatból kiderült, hogy egy kezdő embriológus nem ellenőrizte az embriók tárolóján lévő címkét az in vitro megtermékenyítés megkezdése előtt. A klinika gyorsan észrevette a hibát és eltávolították az embriókat.

Egy jelenleg terhes páciens borzalmas hibának nevezte a történteket, és elképzelhetőnek tartja, hogy DNS-vizsgálatot készíttet szülése után, hogy kiderítse, valóban saját gyermekét hordta-e ki.

A jónevű termékenységi klinika - melynek Malajziában és a Fülöp szigeteken is vannak klinikái - páciensei között tudhat több hongkongi hírességet is.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink