hirdetés
hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Egy plasztikai sebész mindent elmond - név nélkül

Egy híres, a londoni Harley streeten praktizáló sebész vallomást tett a plasztikai sebészet sötét oldaláról a The Sunday Times hasábjain. A Life & Style magazin beszámolója.

London Harley streetje világhírű gyógyászati negyed – Hollywood és New York után – ide járnak a világ milliomosai, ha orvosi segítségre szorulnak. Az utca maga, és a hozzátartozó irányítószám olyan presztízs értékű, hogy egy miniatűr rendelőnek, néhány orvosi szobával 6 ezer font (1,8 millió forint) a havi bérlete. Ez a hihetetlen összeg sokszor azt eredményezi, hogy az orvosok társbérletbe szorulnak, és gyakran felváltva rendelnek – hogy legyen egy olyan Harley streeti címük, ami felrakja őket a milliomosok térképére.

A Style lapjain vallomást tevő – és magát megnevezni nem akaró – Dr. X. szerint ezek a milliomosok Európa mellett Oroszországból és az arab világból érkeznek. Az etnikai különbségek pedig nem csak a klientúrában, de az igényekben is megjelennek. Legyen akármilyen fejlett a mai plasztikai sebészet, a „láthatatlan” technológiák – az óceánon innen – egyelőre még nem kívánatosak. Az olasz nők szeretik a puffadt kinézetet, mert ez annak a látható jele, hogy feltöltötték az arcukat. Az angol nők olyan melleket szeretnének, amelyekről ordít, hogy szilikon, noha ma már diszkrét formákra is képes a technológia. Az arabok többsége pedig olyan ajkat és orcát akar, amilyen az elvadult, plasztikaiműtét-függő sztároknak van (például Donatella Versace). „A legtöbb páciens napokkal tovább magán hagyja az orrműtét utáni ragtapaszt, csupán azért, mert a plasztikai műtét státusz szimbólumnak számít.” – mondja Dr. X.

Az oroszok a beültetett anyagok minőségére koncentrálnak, emiatt a plasztikai sebészek világában nagyon erős a gyógyszer-, és segédeszközgyártó cégek befolyása. A legnevesebb orvosok luxusautókat, utazásokat és egyéb ajándékokat kapnak egy-egy cég termékeinek a használatáért cserébe. Dr. X. szerint az sem ritka, hogy egy-egy híres orvos hat havonta más termékre esküszik attól függően, milyen mélyen nyúlnak a gyógyszeripari cégek a zsebükbe.

A plasztikai sebészet világában nem csak a lojalitás, de a morális és etikai mérce is nehezen tartható. „Noha 21 éves kor alatt nem adok Botox injekciót senkinek, egy pasas addig-addig nyaggatott, hogy Keira Knightley arcot szeretne, amíg megcsináltam neki.” – mondja a doktor, és tettét rögtön meg is magyarázza – „ A férfi annyira akarta a műtétet, hogyha én elküldöm, talált volna magának más orvost.”

Dr. X. – ebből a mentalitásból kifolyólag – csinált már anya-lánya Botoxot, férj-feleség zsírleszívást. Szedett le zsírszövetet egy fenékből csak azért, hogy aztán visszainjekciózza azt a páciens ajkaiba; operált már nőt, aki Elvis Presley szeretett volna lenni és férfit, aki Angelina Jolie.

A teljes cikk a Life & Style magazin oldalán olvasható.

(forrás: Life-style.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés