hirdetés
2022. október. 05., szerda - Aurél.
hirdetés

Egészségügyi miniszterek találkozója Gödöllőn

A betegutakról, a hatékonyabb ellátásról és az egészségügyi szakemberek életpályájáról is szó lesz az uniós tagállamok egészségügyi minisztereinek ma kezdődő, kétnapos informális ülésén Gödöllőn.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a soros magyar elnökség honlapjának adott interjúban hangsúlyozta, hogy a jelen és a jövő egészségügyi rendszerei csak akkor működőképesek, ha az ellátásban elengedő számú és megfelelő képzettségű egészségügyi szakember dolgozik. Ezért fontos a megtartásuk, munkakörülményeik javítása, illetve annak áttekintése, milyen új képzettségek, készségek szükségesek az új kihívások megfelelő kezeléséhez - ez is a gödöllői találkozó témája lesz.

Az EU jelenlegi, 2013-ig érvényes egészségügyi programjának folytatására magyar megítélés szerint feltétlenül szükség van, de míg eddig az egészségbiztonságra és a betegségek megelőzésére irányult nagyobb figyelem, a jövőben az ellátórendszerek modernizációja az eddigieknél kiemeltebb szerepet kap. Az egészségügyi biztonság, a járványügyi kérdések mindig napirenden lesznek, de szorosan összefügg az aktuális járványügyi helyzettel, hogy mennyire állnak majd fókuszban.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés

Könyveink