hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Egészségliget a gyerekekért

Ingyenes szűrések és tanácsadás mellett mentési bemutatóval és táncelőadásokkal is várják az érdeklődőket a Semmelweis Egyetem (SE) gyermek szakorvosai hétvégén az Egészségliget elnevezésű rendezvényen a budapesti Városligetben.

Az Egészségliget idén először a gyermekekről szól, ezért az I. és II. számú Gyermekklinika munkatársai csatlakoztak a rendezvényhez, és játékos kirándulásra hívják a kicsiket és nagyokat.

"A vérnyomás-, vizelet-, vércukor-, hallás- és fogászati szűréseken a szülők információt kaphatnak gyermekük egészségéről, miközben a kicsik megtanulhatják a helyes fogmosás szabályait – vagy éppen célba lőhetnek a fecskendőkkel."

A felnőttek egyebek mellett részt vehetnek elsősegély oktatáson, érrendszeri vizsgálaton, mammográfián, hepatitisz C szűrésen, onkológiai tanácsadáson, szemnyomás és szemszárazság mérésen, a gyerekeket a többi között allergiás és diétás tanácsokkal várják, de választ adnak többek közt a kérdésekre:

  • Mikortól kell szobatisztának lennie a gyereknek?
  • Öröklődik a fogszuvasodás?
  • Mit egyen a táplálékallergiás gyermek?
  • Mitől fáj néha a hasa?
  • Miért köhög?
  • Milyen ízületi problémája lehet?
  • Mikor vigyük a kicsit szemorvoshoz?
  • Sovány, vagy túlsúlyos?
  • Miért fontos az anyagcsere-szűrés?

A kisebbeket arcfestés, kézműves foglalkozások, mászófal és vízibicikli is szórakoztatja, míg a színpadon modern tánc, parvati hastánc és jógabemutató színesíti a programokat. Az Országos Mentőszolgálat mentési bemutatót tart, valamint fellép a Madách Musical Tánciskola és a BlinkyBall Akrobatikus Rock & Roll és Kid-Ball csoport. A közönség beszélgetést hallhat a Nemzeti Vese Program nagyköveteivel, Börcsök Enikő és Both András színművészekkel, a vasárnapi programokat pedig a Freeway zenekar koncertje zárja.

A rendezvény célja felhívni a figyelmet az egészség, az egészséges életmód, a prevenció, a biztonság, a sport, a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés fontosságára.

A tavalyi rendezvényen több mint 42 ezer regisztrált, ingyenes egészségügyi szűrést és vizsgálatot végeztek el a ligetben a szakemberek.

A szűrésekről, programokról bővebb információ a rendezvény honlapján.

A rendezvény időpontja:

2011. június 4-5. (szombat-vasárnap) 10.00 – 18.00 óra között

A rendezvény helyszíne: Városliget, Budapest

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés