hirdetés
2020. július. 04., szombat - Ulrik.
hirdetés

EBP: eszközfejlesztés a Sportkórházban

Csaknem 37 millió forint értékben korszerű informatikai eszközökkel gazdagodik az Országos Sportegészségügyi Intézet az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében.

hirdetés

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatón elmondta, a közép-magyarországi régió egészségügyi fejlesztései rendkívül nagy volumenűek, hiszen négy centrumkórház kialakítását, tizenegy országos intézet és a társkórházak, valamint 32 szakrendelő fejlesztését tűzte célul. A sport területén is jelentős erőfeszítéseket tett és tesz a kormány, kialakítva a szabadidős sport feltételeit. Ezek közül kiemelte az iskolai tornatermek és a járási uszodák építését. Az élsport a nemzeti identitás része lett, hiszen "világverő nemzet" vagyunk – mondta.

A miniszter beszámolt arról, hogy a közép-magyarországi régió fejlesztésére, amely négymillió ember ellátásáért felel, 2017-ben 40 milliárd forintot fordított a kormány, tavaly 30 milliárdot, idén pedig 41,9 milliárd forintot. A 32 szakrendelő átalakítására, eszközökkel való ellátására, informatikai korszerűsítésére 60 milliárdot fordítottak.

Minden kórházban elkezdték a terápiás és diagnosztikai eszközpark megújítását is, amelyből 4 milliárd forint értékben nagy értékű diagnosztikai gépeket szereztek be, és emellett jelentős informatikai fejlesztések is indultak. Beszélt arról is, hogy a fejlesztések célja a kormány által meghirdetett új egészségkultúra szempontrendszerének megfelelő ellátás kialakítása.

A sportegészségügyi intézet a EBP keretében 200 új asztali számítógépet és 200 nagyméretű monitort szerezhet be; évente 270 ezer beteg fordul meg a sportkórházban OSEI falai között, kétezer sportműtétet végeznek és jelentős a rehabilitációs tevékenysége is.

Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgatója arról beszélt, hogy 410 ezer sportorvosi engedélyt adnak ki, és az intézetnek nagy szüksége volt a korszerű informatikai berendezésekre, hiszen 114 telephelyen végeznek sportorvosi tevékenységet. Megemlítette, hogy az intézet 2017-ben 10 milliárd forint kormányzati támogatást kapott arra, hogy a korábbi helyéről – a Testnevelési Egyetem Győri út és Alkotás út közötti területe – a XI. kerületi Karolina úti épületbe költözzön. A megújuló sportkórház racionálisan tervezték, hiszen elkülönül a járó-, a fekvőbeteg és a rehabilitációs részleg.

Hoffmann Tamás, XI. kerületi polgármester azt mondta, az EBP beruházásai a kerületet is jelentős mértékben érintik, hiszen itt épül meg öt éven belül zöldmezős beruházásként az Dél-budai Centrumkórház, jut fejlesztési forrás a Szent Imre Kórházra és a Fehérvári úti Szent Kristóf Szakrendelőre is. Ezen kívül külsőségeiben is megújul az OSEI és elindult a kerületi gyermekegészségügyi és egynapos sebészeti ellátást nyújtó centrum beruházása is.

(forrás: MTI)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink