hirdetés
2018. december. 13., csütörtök - Luca, Otília.
hirdetés

Sportkórház: sem röntgen, sem sebészet

Közel nyolc hónappal a megadott júniusi határidő után még mindig nem sikerült véglegesen átköltöznie az Országos Sportegészségügyi Intézetnek, írja a Magyar Nemzet.

hirdetés

Nem csak a röntgen hiánya okoz bosszúságot a dolgozóknak és a betegeknek, a sebészet sem tudott még a Karolina úti telephelyre költözni. Jelenleg a Semmelweis Egyetem (SE) Üllői úti klinikáján végzik a Sportkórház sebészeti ellátását, műtéteket. A lap szerint havi egymillió forint körüli összeget fizethet a Sportkórház azért, hogy ott műthessék a betegeket, és március végéig még biztosan az Üllői úton lesznek a hasonló beavatkozások.

Az egyetemnél is érdeklődtek, mennyit fizet a kórház azért, hogy ott végzik a műtéteket, és ez várhatóan meddig lesz így. Azt a választ kapták: az Országos Sportegészségügyi Intézet csaknem 1320 négyzetméter területű ingatlant használ a Külső Klinikai Tömbben (Üllői út 78.). Bérleti díjat nem fizetnek, de az ingatlanrészt az üzemeltetési, állagmegóvási költségek és a közüzemi szolgáltatási díjak arányos részének megfizetése mellett kapták meg, átmeneti használatra. Pontos összeget azonban nem közölt az intézmény.

A Sportkórházat is megkérdezték, várhatóan meddig nem lesz sebészeti ellátás a Karolina úton, mennyit fizetnek az SE-nek, és pontosan hol végzik a röntgenvizsgálatokat, de kérdéseinkre nem érkezett válasz. Azt sem tudták meg, vajon mennyivel emelkedtek a költségek amiatt, hogy több mint féléves késésben van a költözés. Mindössze annyit közöltek: a Sportkórház fejlesztésével cél egy az eddiginél magasabb színvonalú rendszer kialakítása, a sportegészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés megkönnyítése. Ez, bár szép cél, úgy tűnik, a megvalósításba egyelőre beletört a Sportkórház bicskája. Meglepő azonban, hogy a lapnak küldött kurta válaszlevelet Soós Ágnes főigazgató főorvosként írta alá. Pedig tavaly júliusban még arról szóltak a hírek: a Sportkórház júniusra tervezett költözésének késlekedése nem marad következmények nélkül. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár ugyanis bejelentette: távozik hivatalából Soós Ágnes. 

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink