hirdetés
2020. július. 15., szerda - Henrik, Roland.
hirdetés

„Dopping nélkül nem megy”

A sportorvos 50 ezer rubelt kért egy aranyéremért, míg az ezüst 30, a bronz pedig 20 ezerbe került – idéz az MNO beszámolója egy az oroszországi sportdoppingról készült német riportfilmet.

hirdetés

A német ARD televíziócsatorna szerdai riportja államilag támogatott doppingrendszerről, a tesztek eltussolásáról és korrupcióról árulkodik – idézi fel a lap. A korábbi 800-as világklasszis futó, a tavaly eltiltott Julija Ruszanova és férje (egyben edzője), Vitalij Sztyepanov részletesen beszámolnak arról, hogy miként használtak tiltott szereket.

„Az edzők fejébe verik, hogy dopping nélkül nem megy, azok pedig a versenyzők fejébe verik ugyanezt, így meg sem fordul a fejükben, hogy helytelen dolgot tesznek” – árulta el Ruszanova, majd hozzátette: ha valaki lebukik, eldobják, és keresnek mást helyette. Elmesélte, hogy Szergej Portugalov sportorvos 50 ezer rubelt kért tőle egy aranyéremért cserébe, míg az ezüst 30, a bronz pedig 20 ezerbe került.

A korábban az Orosz Doppingellenes Ügynökségnél is dolgozott Sztyepanov azt állítja, a sportvezetők gondoskodtak róla, hogy az úszókat, kerékpárosokat, sílövőket, atlétákat, súlyemelőket és északi sízőket egyáltalán ne ellenőrizzék. A házaspár a dokumentumfilm levetítése előtt elhagyta Oroszországot – olvasható az mno.hu-n.

(forrás: MNO)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink