hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Díjazzák a „hősnőket”

November elsejéig három kategóriában – pedagógus, orvos, egészségügyi szakdolgozó – jelölhetik az érdeklődők Richter Aranyanyu díjra a köztünk élő „hősnőket”.

Több mint egymillió forintos összdíjazású, nőknek szóló elismerést hozott létre a Richter Gedeon Nyrt. és a Rácz Zsuzsa író nevével fémjelzett Terézanyu Klub. Az elismeréssel a nők munkájának társadalmi megbecsülését kívánják növelni, idén az oktatás és az egészségügy területén dolgozó nők kerülhetnek a figyelem középpontjába. A jelölteket a nagyközönség ajánlhatja a www.terezanyu.hu honlapon, a díjazottakról szakmai zsűri és közönségszavazás dönt.


Személyes élmény leírásával bárki ajánlhat olyan, az említett szakmákban dolgozó nőket, akik megtestesítik a közöttünk élő hősnő fogalmát. A klub olyan történeteket vár, melyek segítségével megelevenedik a tanár, orvos vagy védőnő elkötelezettsége, hivatása mellett kivételes személyisége, odaadása.

Az ajánlási szakasz lezárultával kategóriánként öt-öt Aranyanyu-díj-jelöltről döntenek. A nyerteseket a 15 jelölt közül szakmai zsűri választja ki, melynek tagja Gyarmati Andrea gyermekorvos, olimpiai érmes úszó, Kriston Andrea, az intimtorna módszer kidolgozója és Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. A három, zsűri által kiválasztott díjazott mellett három közönségdíj is születik, az érdeklődők november 9. és 20. között szavazhatnak kedvencükre. A díjakat és az elismeréssel járó 200 ezer forintot a november 25-i gálán osztják ki.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés