hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Csecsemőt találtak egy borsodi kórház liftjében

Csecsemőt találtak a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ diósgyőri telephelyén, egy kórházi liftben - mondta Koleszár Lajos külkapcsolati igazgató.

Csecsemőt találtak a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ (Misek Kft.) diósgyőri telephelyén, egy kórházi liftben - tájékoztatta Koleszár Lajos külkapcsolati igazgató csütörtökön az MTI-t.

A négy kiló körüli újszülött kislányra kedden reggel nyolc óra körül bukkantak rá betegek és a Borsod megyei kórház koraszülött osztályára vitték. A plédbe bugyolált csecsemő mellett egy cédula volt amelyre azt írták: "reggel 6-kor született". A köldökcsonkja még véres volt - tette hozzá az igazgató. Koleszár Lajos véleménye szerint azért helyezték a liftbe, mert feltételezhették, hogy ott hamar megtalálják.

Mivel a kórháznál elhelyezett inkubátor üzemképtelen, az ügyben nem indítottak eljárást, mivel az anya, vagy aki a liftbe tette a gyermeket, a körülményekhez képest mindent megtett azért, hogy körültekintően helyezze el. A rendőrség értesíti a gyámügyet, hogy az újszülött mielőbb örökbe fogadható legyen. A kislány a Réka keresztnevet kapta.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés