hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

COVID-19 gyermekeknél

Kutatók eredményei szerint a 18 év alatti gyerekek hat százaléka súlyosan megbetegedett, és többen életveszélyes állapotba kerültek, írja a 444.hu.

Több mint 2000, koronavírustól megbetegedett kínai gyereket megvizsgáló kutatás eredményeit foglalta össze a New York Times nyomán a 444.hu.

A kutatás azt is feltárta, hogy a súlyosan megbetegedett 125 gyerek 60 százaléka 5 év alatti volt, és ezek között is különösen magas volt az 1 év alatti kisbabák aránya. A NYt áltak megszólaltatott szakértők szerint ez azért van, mert az ilyen kis gyerekek szervezete, légzőszervei még gyors fejlódési szakaszban vannak, illetve eleve fejletlenebb az inmunrendszerük, ami védekezhetne a vírius ellen.

Összességében a kutatás arra irányítja rá a figyelmet, hogy a gyerekek gyakorlatilag ugyanolyan valószínűséggel kapják el a koronavírust, mint a felnőttek, és bár igaz, hogy náluk összességében enyhébb lefolyású a megbetegedés, a kóráhazaknak fel kell készülniük a beteg gyerekek fogadására is, mert lesznek kiskorú pácienseik is.

(forrás: 444.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink