hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Bővül a magánegészségügy

Tavaly 20-30 százalékkal emelkedett a betegforgalom a Világgazdaság által megkérdezett magánegészségügyi szolgáltatóknál.

Lancsalics Petra, a Dr. Rose operatív igazgatója gyorsuló ütemről számolt be: a magánklinikán az utóbbi években mintegy 15 százalékkal nőtt a betegforgalom évente, tavaly pedig már 20 százalékkal.

Nemcsak a járóbeteg-, hanem a fekvőbetegrészlegen is növekedett a forgalom. Míg 2015-ben 1100 műtétet végeztek, 2016-ban már több mint 1300-at. A fekvőbetegosztály további bővítését is ez indokolta, ugyanis már év közben elérték a kapacitások határát, míg a műtőkben még van lehetőség a beavatkozások számának növelésére. A forgalom bővülésének köszönhetően a Dr. Rose cégcsoport árbevétele a 2015-ös 2,48 milliárd forintról – 16 százalékkal – 2,87 milliárdra nőtt tavaly.

A magánegészségügyi cégek szerint évről évre nő az igény a szolgáltatásaik iránt, ami részben az állami ellátórendszer nehézkességével, például a hosszú várólistákkal magyarázható. Emellett növekszik a lakosság egészségtudatossága, ami a különféle szűrővizsgálatok egyre nagyobb számú igénybevételében is megmutatkozik. Pedig az árak magasak: a Swiss Medicalnél 15–18 ezer forintba kerül egy átlagos szakorvosi vizsgálat, a Dr. Rose-nál 32 ezerbe.

A Swiss Medicalnél az idén a rákos betegek komplex diagnosztikájának felgyorsítására koncentrálnak, így bizonyos daganatok esetén egy-két nap alatt elérhető lesz a szövettani diagnózis. Emellett az év végére tervezik a fekvőbeteg-ellátás elindítását is, közli a lap.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink