hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

A CIG Pannónia és tíz magánklinika együttműködése

"Többé nem a milliomosok kiváltsága"

A CIG Pannónia a Best Doctors Egészségbiztosítással rendelkező ügyfeleinek kedvezményesen kínál prémium egészségügyi szolgáltatásokat.

Magyarországon évente az összes haláleset egynegyedéért a rákos megbetegedések felelősek. Az ilyen típusú betegségek okozta halálozás lakosságszámhoz viszonyított aránya Magyarországon 20 százalékkal magasabb, mint az Európai Unióban, egyben a legmagasabb Európában és globális szinten is . Az elrettentő statisztikák hátterében a genetikai tényezők és az egészségtelen életmód mellett az is közrejátszik, hogy a betegek egy része nem megfelelő diagnózist kap. A súlyos ideg-, és érrendszeri, valamint rákos megbetegedések esetében a nem megfelelő diagnózis, majd kezelés könnyen a páciens életébe is kerülhet, arról nem is beszélve, hogy hatalmas anyagi terhet jelent az egészségügyi ellátó rendszernek is.

A magyarok közel fele kezeltetné magát külföldön, ha komoly betegséget állapítanának meg nála, az anyagi és nyelvi korlátok azonban sokakat visszatartanak ettől a lehetőségtől. Sokan a kapott diagnózist illetően is szkeptikusak, négyből három beteg az első diagnózis után további orvosi szakvéleményeket is kérne – derült ki a CIG Pannónia egy tavalyi felméréséből . Mindezek alapján nem meglepő, hogy a Best Doctors Egészségbiztosítás hazánkban is gyorsan népszerűvé vált.

A CIG Pannónia és a Best Doctors 2012-ben kötött stratégiai megállapodást, és ettől kezdve Magyarországon is elérhetőek lettek a neves egészségügyi hálózat másodlagos diagnózis szolgáltatásai és a külföldi gyógykezelést finanszírozó biztosítási termékek. A szolgáltatás része egyrészt egy második orvosi szakvélemény felállítása betegségek széles körére tekintettel, illetve öt rettegett betegség esetén akár a teljes körű külföldi gyógykezelés finanszírozása, neves specialisták közreműködésével. A páciensnek a kezeléssel járó utazással és szervezéssel sem kell foglalkoznia, sőt, igény szerint a hozzátartozója is vele tarthat, az ő költségeit is a biztosító állja, mindemellett pedig még tolmácsot is biztosít a beteg számára.

A Best Doctors Inc. tavaly rekordnövekedést ért el: 5 millió fővel 40 millióra nőtt magánügyfeleinek a száma, továbbá 140 új vállalati partnerrel – köztük 18 Fortune500-as listán szereplő céggel – bővült vállalati ügyfélköre, akik munkavállalóik számára ezt a juttatást adják. A globális hálózat részét képezi 53 000 szakorvos és 29 szolgáltató központ, amelyek több mint 100 országban teszik elérhetővé a prémium minőségű orvosi ellátást. Egy korábbi statisztika szerint az Egyesült Államokban a Best Doctors orvosai a vizsgált esetek 37 százalékában korrigálták az elsődleges diagnózist és 75 százalékban javasoltak más kezelést, mint amit addig kapott a páciens .

A Rák Világnapja alkalmából jelentette be a CIG Pannónia és 10 magán egészségközpont, hogy együttműködésben és kedvezményesen kínálják prémium egészségügyi szolgáltatásaikat – köztük a szűrővizsgálatokat – a Best Doctors Egészségbiztosítással rendelkező CIG Pannónia ügyfeleknek. A kezdeményezéshez csatlakozott egészségközpontok a következők: Budai Egészség Központ, CMED Rehabilitációs és Diagnosztikai Központ, Diagnoscan, Dr. Rose Magánkórház, Forest & Ray Dental, Főnix Medical Center, Körúti Orvosi Centrum, Rózsakert Medical Center, Duna Medical, SWISS CLINIC.

A CIG Pannónia Best Doctors Egészségbiztosításaival bárki számára elérhetővé vált a külföldi gyógykezelés, az többé nem a milliomosok kiváltsága. Ugyanakkor a magyar magánegészségügy is rohamosan fejlődik, és a mostani megállapodásunk a 10 egészségközponttal is annak a jele, hogy fontosnak tartjuk felhívni az emberek figyelmét az öngondoskodás szükségességére az egészségügy területén is. A nyugellátással kapcsolatban ma már egyre többen kezdik felismerni, hogy az időskori anyagi biztonság csak megfelelő öngondoskodással teremthető meg.  A demográfiai változások, a társadalom elöregedésének problémája azonban az egészségügyet is érinti, ez esetben is problémát okoz, hogy csökkenő számú járulékfizetőnek kell finanszíroznia a lakosság egészségügyi ellátását, arról nem is beszélve, hogy a gyógyítás költségei is folyamatosan emelkednek. Éppen ezért nagy jövőt látunk mind az egészségbiztosításokban, mind a magánszolgáltatások piacában.” – jelentette ki Sallai Linda, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. termék- és üzletfejlesztési igazgatója.

hirdetés

Könyveink