hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Boszorkányüldözés az ÁSZ-jelentés?

A Magyar Kórházszövetség a jelentéssel kapcsolatban annyit közölt a Népszavával: az elnökség foglalkozik vele.

Bírálta az elemzést Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke. Mint mondta, ha a kórházak tevékenységét ennyire szigorúan mérlegelik a számvevők, akkor hasonló módon kellene foglalkozniuk azzal is, hogy elegendőek-e a ráfordítások a munkabérekre, az ellátások biztosítására.

– Azzal nincs baj, ha az ÁSZ ellenőriz, hiszen ez a feladata, de ezeknek a vizsgálatoknak nem abból a sandaságból kellene kiindulniuk, hogy itt valaki lop, csal és fosztogat. És előbb talán a kórházak működésének teljes vertikumát kellene áttekinteni – fogalmazott a Népszavának a kamara elnöke.

– Ez az elemzés maga a boszorkányüldözés – állította a lapnak Mihályi Péter közgazdász. Szerinte e jelentés után az ágazatért felelős miniszternek és a kórházszövetségnek követelnie kellene az ÁSZ elnökének azonnali lemondatását és felelősségre vonását. A közgazdász szólt arról is, hogy miközben az ÁSZ "kukacoskodik", elemzésében a gyógyítás eredményességéről, a várólistákról, a hálapénzről, a betegek véleményéről, a komfortról, az árakról és a bérekről szó sem esik.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink