hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Béremelés: sokan fognak csalódni

Kimaradnak az egészségügyi béremelésből azok, akik kevesebb mint három éve dolgoznak az ágazatban – Írja a szombati Magyar Nemzet egy a szakmai szervezeteknek küldött minisztériumi anyagra hivatkozva.

Mint a lapban olvasható, bár több tízezer orvos és szakdolgozó számolgat, hogy mennyivel keres majd többet, sokan meg fognak lepődni közülük. Arról ugyanis eddig senki sem beszélt, hogy egyetlen fillért sem kapnak azok, akik kevesebb mint három éve dolgoznak az ágazatban. Az egészségügyért felelős államtitkárság által a szakmai szervezeteknek elküldött dokumentumból az derül ki, hogy a szakdolgozók közül sokan mindössze bruttó ezer és bruttó háromezer forint közötti emelésre számíthatnak.

Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke a lapnak úgy fogalmazott: azért maradtak ki a mostani béremelésből a pályakezdők, mert rendkívül kevés volt a szétosztható forrás. Ugyanannyi – 15 milliárd forint – jutott 70 ezer szakdolgozóra, mint 17.500 orvosra. Éppen az a magasan képzett szakdolgozói réteg kap megalázóan alacsony összeget, amely idegen nyelveket beszél, és könnyen vállalhat munkát külföldön – írja a Magyar Nemzet.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink