hirdetés
2020. augusztus. 03., hétfő - Hermina.
hirdetés

Bélteczki: „néhány felemelő pillanat jut csupán”

Ismét lezárult egy egészségügyi tiltakozó akció, a jelek szerint megint csak észrevehető eredmények nélkül – búcsúztatja az "1001 orvos hálapénz nélkül" nevű Facebook-csoportot a Népszava.

hirdetés

(„A nyílt levelünkhöz kapcsolódó petíciót és ezzel együtt ezt az akciót lezártuk” – írta Lovas András szóvivő az "1001 orvos hálapénz nélkül" Facebook-csoport oldalán.)

„Az aláíró orvosok közt ismerős nevekre bukkantunk – idézte fel a Népszava –, a Magyar Orvosok Szövetségének (MOSZ) elnöke szerint azonban az is érezhető, hogy egyre több fővárosi kollégájuk csatlakozik a hasonló tiltakozásokhoz, többségük sürgősségi osztályokon dolgozik vagy laboros, netán altató orvos, vagyis a nem hálapénzes területeket képviseli. Ám Bélteczki János úgy látja, évek óta néhány felemelő pillanat jut csupán az ilyen akciókat szervező érdekvédőknek, s ennek több oka is van. A klasszikus hálapénzes szakmákban, a nőgyógyászok, sebészek körében nemcsak az idősebb intézetvezetők ragaszkodnak az eddigi viszonyok konzerválásához, hanem a fiatalok is elviselik a megalázást, a kizsákmányolást, mert ezen keresztül juthatnak egy idő után a pénzes pozíciókba. Az orvosok munkajogi és szociális érdekképviseletét végző szervezet korábban komolyabb megmozdulásokat is próbált indítani, de hiába csatlakozott például a túlmunkát visszautasító, a rezidensekkel együtt indított akciójukhoz több mint kétezer kollégájuk, a szándék papíron maradt” – olvasható a nepszava.hu-n.

 

(forrás: Népszava)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink