hirdetés
hirdetés
2020. május. 29., péntek - Magdolna.
hirdetés

Beiktatták Trump egészségügyi miniszterét

Beiktatták hivatalába a Trump-kormányzat egészségügyi és emberi erőforrások minisztériumának vezetőjét, Tom Price korábbi képviselőt és sebészorvost. Mike Pence alelnök szerint az új miniszter vezető szerepet játszik majd az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény visszavonásában és az új egészségbiztosítási rendszer kidolgozásában.

hirdetés

Tom Price kinevezését a szenátus plenáris ülése pénteken  hagyta jóvá, 52:47 arányban, a demokrata párti szenátorok ellenzésével.

Az új miniszter georgiai politikus, 2005 óta volt a kongresszus képviselőházának tagja. Eredeti foglalkozása ortopédsebész, s beiktatása után Mike Pence alelnök, aki a beiktatási ceremóniát vezette, éppen ezt a képzettséget emelte ki, mint garanciát arra, hogy hozzáértő szakember kezébe kerül az egészségbiztosítás ügye.

"Egyedülállóan kvalifikált erre a feladatra", fogalmazott Pence alelnök, s hozzátette, hogy Tom Price az egészségügyi politika egyik legkiválóbb szakembere, aki vezető szerepet játszik az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény visszavonásában és az új egészségbiztosítási rendszer kidolgozásában. A beiktatás után Paul Ryan házelnök szintén az új miniszter orvosi képzettségét és elkötelezettségét emelte ki az új egészségbiztosítási törvény minőségének garanciájaként.

(forrás: MTI)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink