2022. január. 18., kedd - Piroska.
hirdetés
hirdetés

Bárki megkaphatja a harmadik oltást

Lisziewicz Julianna a Spirit FM-en azt mondta: a háziorvosok dönthetnek arról, hogy beadják-e a harmadik oltást; ennek mellékhatása nincs, csak hatékonyabb lehet a védelem vele.

A virológus ismertette: immunológiailag általában két oltás kell, hogy kialakuljon egy bizonyos védettség, de ha három hónap után felveszik a booster-oltást, még nagyobb védettségi szint alakulhat ki. Ugyanez jellemző azokra az emberekre is, akik már elkapták a fertőzést, de a gyógyulásukat követő harmadik hónapban felveszik a koronavírus elleni oltást. Lisziewicz Julianna az ATV beszámolója szerint hangsúlyozta: semmilyen káros hatása nincs az emlékeztető oltásnak.

A virológus szerint az antitest vizsgálatok nem jelentenek semmit, ezekből nem lehet következtetést levonni. Egy friss tanulmányra hivatkozva beszélt arról is, hogy a Moderna, a Pfizer és a Szputnyik a leghatásosabb vakcina.

A teljes beszélgetés ITT hallgatható meg.

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

„Ezt nem lehet felfogni. Én sem hittem el, mi következik majd”, mondja Kollár István, az Alzheimer című dokumentumfilm készítője, aki a forgatás során személyesen is érintetté vált.

„Amíg nem adom fel, legyőzhetetlen vagyok” mottója már-már szállóigévé vált. Ezt írta fel egy saját molinóra, amikor üzenetet küldött a sorstársaknak.