hirdetés
2020. június. 01., hétfő - Tünde.
hirdetés

Az uniótól kért segítséget a kormány az átalakításhoz

A Fidesz-kormány kérésére az Európai Bizottság Strukturálisreform-támogató Szolgálata technikai támogatást nyújt a magyar egészségügyi rendszer átalakításában, különös tekintettel az egészségügyi alapellátás és a járóbeteg-ellátás minőségének javítására, írja a Napi.hu.

hirdetés

Az Eurostat legfrissebb számai pontosan mutatják, hogy mennyire keveset költ a magyar állam az egészségügyre. Fejenként 853 euró volt Magyarországon az egy főre jutó éves egészségügyi ráfordítás; Szlovákiában negyedével, Csehországban harmadával többet költenek egy ember egészségére, mint nálunk, idézi Ujhelyi István szocialista EP-képviselő a magyar állam egészségügyi kiadásainak legfrissebb, nemzetközi összehasonlítást is lehetővé tévő adatait. A szocialista EP-képviselő közleménye szerint a napokban sokadik alkalommal adott be írásbeli kérdést az Európai Bizottsághoz a magyar egészségügy helyzetének javítása, fejlesztése érdekében.

A Vytenis Andriukaitis egészségügyi biztostól kapott válaszból többek között kiderült: hogy a Fidesz-kormány kérésére az Európai Bizottság Strukturálisreform-támogató Szolgálata technikai támogatást nyújt a magyar egészségügyi rendszer átalakításában, különös tekintettel az egészségügyi alapellátás és a járóbeteg-ellátás minőségének javításában.

Nem plusz anyagi, hanem szellemi támogatásról van szó; vagyis a magyar kormány Brüsszeltől kért tanácsot az egészségügyi ellátás reformjához, hangsúlyozza Ujhelyi. A képviselő a Bizottságtól úgy értesült, hogy a munka még nem kezdődött meg, egyelőre csak az együttműködés kereteinek kidolgozása zajlik, vagyis, mint Ujhelyi fogalmaz, a kormány attól az Európai Uniótól kér szakmai segítséget, amelyet ellenségnek állít be milliárdos uszító kampányaiban, írja a lap.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink