hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

IR, mozgásszervi problémák, gyermekkori elhízás

Második szakaszát zárta a Sparklab by NN, az NN Biztosító inkubációs programja, amelynek keretében újabb három magyar kezdeményezés részesült mentoráló támogatásban.

A Sparklab célja olyan technológiai újítások piacra vitelének elősegítése, amelyek az emberi életminőség javításában játszhatnak szerepet. Az idén összesen 44 országból jelentkeztek ötleteikkel a startupok és egyéb cégek. A 2017 februárjában elindított programban a vállalat három hónapon át mentorálást, anyagi támogatást és bemutatkozási lehetőséget nyújt a jelentkező startupoknak és cégeknek termékeik, szolgáltatásaik validált prototípusának kifejlesztéséhez. A most lezárult második szakaszban ismét három ötletet támogat a program, amelyek az inzulinrezisztencia, a mozgásszervi problémák, valamint a gyermekkori elhízás terén kívánnak segítséget nyújtani az érintetteknek.

Mesterséges intelligencia a mozgásszervi problémák előrejelzéséhez

A Mobile Motion Lab algoritmusa a mozgásunkban beálló változásokat vizsgálja, ami alapján előre jelezhetőek és kezelhetőek a porckopáshoz, a szalagok megnyúlásához vagy ízületi gyulladáshoz vezető problémák. A csapat túl van 200 sikeres vizsgálaton, és egy szezonon keresztül egy profi jégkorong csapattal is együttműködött.

GyereKi a gyerekkori elhízás megelőzéséért

A gyermekkori elhízás legjellemzőbb oka a mozgáshiány, ez pedig olyan krónikus betegségekhez vezethet, mint a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség. A Vodafone csapatának mobilalkalmazása egy digitális mesevilággá varázsolja a népszerű túraútvonalakat, amelyek teljesítéséért a tervek szerint a gyermekek többek között ajándék adatforgalmat kapnának majd.

Inzulinrezisztencia – óriási a kockázat, pedig odafigyeléssel kordában tartható

Becslések szerint globálisan az emberek 20-24 százalékát érinti az inzulinrezisztencia, amely helyes táplálkozással kordában tartható, és a tünetek teljesen megszüntethetők. A MIRA Health csapatának célja, hogy felmérje az inzulinrezisztencia kockázatát a felhasználónál, majd a helyes táplálkozásban nyújtson segítséget a betegség megelőzésében.

 

(forrás: NN Biztosító Zrt.)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!