hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

Az eddig hittnél jóval több gyermek volt koronavírusos

Az amerikai adatok tanúsága szerint az omikron idején kétszer annyi gyerek kapta el a koronavírust, mint azelőtt, írja az Infostart.

A legkisebb, egy és négy év közti gyerekek nagyjából kétharmada esett át a koronavíruson az Egyesült Államokban - ebben a korcsoportban nagyobb mértékben nőtt a megfertőzöttek száma az omikron okozta hullám ideje alatt, mint bármikor korábban.

A kutatók 86 ezer 18 év alatt gyermek vérének antitestszintjét vizsgálták a Nature cikke szerint, az 1-4 év köztiek száma 16 ezer fő volt. 33 százalékról 68 százalékra emelkedett köztük azok aránya 2021 decemberéről 2022 februárjára, akik átestek a fertőzésen.

Ez az adat egybeesik a dokumentált megfertőződések számában rögzített ugrással, ezzel alátámasztva azt, hogy az omikron fertőzőbb, mint a megelőző variánsok.

A kutatás összességében azt találta, hogy a legtöbb 18 év alatti elkapta már a vírust: 77 százalék rendelkezett antitestekkel. Ez meghaladja azt az arányt, ami a felnőtt társadalmat jellemzi.

Az eredmények nagyon fontosak lehetnek, főként azokban az alacsony vagy közepes jövedelmű országokban, ahol még alacsony a felnőtt populáció átoltottsága, a gyerekek pedig egy ideig valószínűleg nem kapnak még vakcinát, írja az Infostart.

 

(forrás: Infostart)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink