hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Az állampolgári jogok biztosa is vizsgálódik

Az ombudsman is vizsgálatot indított annak tisztázására, hogy pontosan mi történt a fővárosi Szent Imre kórház pszichiátriáján szülő nővel – értesült a Népszabadság.

A szószóló hivatala arra kíváncsi, milyen körülmények között halt meg a csecsemő, illetve betartották-e az intézményben az asszony és a születendő gyermek jogait – írja a lap.

Korábban a Blikk arról számolt be, hogy az intézmény pszichiátriai osztályán hosszas vajúdás után szülte meg gyerekét egy asszony: órákon át jajongott hangosan, miközben semmit nem tettek a kórház dolgozói, nem vitték át a szülészetre. Azt is írták, hogy a zárt osztályon kezelt betegek közül valaki hallotta, hogy felsírt az újszülött.

A pszichiátria osztályvezető főorvosa, Ferencz Csaba a Népszabadságnak azt mondta: a Blikk valótlanságokat állít. Az asszonyt súlyos alkoholelvonási tünetekkel vitte be hozzájuk a mentő. Az osztályon való kezelését bíró hagyta jóvá. Mint mondta: rohamszülés indult be, és perceken belül mindenki ott volt, akire csak szükség lehet egy szüléshez. Azaz a pszichiátriára hívtak hozzá szülészt, neonatológus (újszülött intenzíves) orvost, sőt még az újraélesztő stáb is jelen volt. A főorvos szerint a baba a 34-35. héten született, azaz koraszülött volt, és egyszer sem hallhatta senki sem fölsírni, mert halva született – olvasható a nol.hu-n.

hirdetés

Könyveink