hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Az alapellátáshoz kapcsolódó egységes ügyeleti rendszerről

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) 2021. július 1-től modellprogram keretében sürgősségi ügyeleti rendszert indított Hajdú-Bihar megyében, amelynek célja a magasabb színvonalú, korszerű és szakmailag egységes betegellátás. A programhoz az Európai Unió 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás nyújtott, közölte a mentőszolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, a Hajdú-Bihar megyében elindított sürgősségi ügyeleti rendszer magasabb színvonalú betegellátást, ezzel párhuzamosan nagyobb egészségnyereséget eredményez, hiszen a betegek számára egyszerű hozzáférést (egykapus belépés) biztosít. Az Országos Mentőszolgálat mentésirányítási rendszerével integrált ügyeleti irányítás pedig hatékonyabb ellátásszervezést valósít meg és garantálja a magas színvonalú, egységes szakmai koncepció mentén megvalósuló ellátást, olvasható a közleményben.

Hozzáteszik: a rendszer előnye a korszerű, egységes eszközpark mellett a protokollok mentén történő ellátás és a szakorvosi telekonzultáció folyamatos lehetősége is.

 

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (Efop) egyik projektje keretében támogatott ügyeleti rendszer Hajdú-Bihar megyében 22 telephelyen (Balmazújváros, Berettyóújfalu, Biharkeresztes, Debrecen (2 db), Derecske, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúsámson, Hajdúszoboszló, Kaba, Komádi, Létavértes, Nádudvar, Nyírábrány, Nyíradony, Polgár, Püspökladány, Sárrétudvari, Tiszacsege, Vámospércs) jött létre.

Az Efop projekt lezárult, az OMSZ ügyeleti rendszere zavartalanul működik tovább, közölték.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink