hirdetés
2022. október. 05., szerda - Aurél.
hirdetés

Átdolgozta koronavírus-oltását a Moderna

Az oltás, mely a vírus két törzsét is tartalmazza, a cég szerint ősszel nagyon hasznos lehet majd, közli az InfoStart.

A Moderna újragondolt koronavírus elleni oltása a cég sajtóközleménye szerint erősebb védelmet nyújt az omikronnal szemben, mint a korábbi: ez az emlékeztető mind az eredeti törzset, mind pedig az omikront célba veszi, ennek következtében nyolcszorosára növelte a semlegesítő antitestek számát.

A vakcina az omikronon túl ismert összes, aggodalomra okot adó variánssal szembeni antitest számát megnövelte. A Moderna úgy fogalmazott, ez a kétkomponensű oltás az őszi időszak vezető oltásjelöltje, írja az NBC News nyomán a lap.

Az mRNA-1273.214 nevet viselő oltás klinikai kísérletében 437 emberen próbálták ki az 50 mikrogrammos dózist. A Moderna azt reméli, oltása a nyár végére engedélyt kaphat. Az FDA június 28-án ül össze, hogy arról döntsön, melyik variánssal vagy variánsokkal szembeni oltásokra lehet szükség majd ősszel Amerikában.

*

A világon 535 032 975 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 308 889 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai alapján. Egy nappal korábban a világon 534 764 441 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 6 307 961 volt.

A fertőzés 193 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 okozta Covid-19-nek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 85 500 976. A halálos áldozatok száma 1 011 260.

(forrás: Infostart / MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink