2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Alacsonyabb a halálozási ráta ott, ahol kötelező a BCG-oltás

Az American Association for the Advancement of Science (AAAS) nevű non-profit tudományos szervezet most publikált egy tanulmányt, amely hivatalosan is megerősíti, hogy a BCG-vakcina ellaposítja a koronavírus járványgörbéjét – írta a HáziPatika.com.

135 ország napi új COVID-beteg számait, valamint 134 ország napi halálozási adatait elemezték, minden államban az első fertőzött megjelenésétől számított 30 napos időszakot vették figyelembe – írja a HáziPatika.com szerint az Eurekalert.org. Az adatokat elemezve arra jutottak, hogy azokban az országokban, ahol legalább 2000-ig kötelezően megkapták az újszülöttek vagy kisgyerekek a BCG-oltást, ott jelentősen lassabban terjedt a járvány és kevesebben hunytak el miatta.

Az AAAS kutatói az eredményeket felhasználva modellezték, hogyan alakult volna a járványhelyzet az Amerikai Egyesült Államokban, ha ott is már évtizedek óta kötelező oltás lenne a BCG (ami az USA-ban soha nem volt és jelenleg sem az). Számításaik szerint március 29-éig 468 emberéletet követelt volna a koronavírus, ez pedig mindössze 19 százaléka annak, ahányan valóban meghaltak az országban a vizsgált napig (2467).

Az óriási különbség ellenére a tudósok hangsúlyozzák, hogy nem tartják koronavírus elleni csodaszernek a BCG-t, de mindenképp érdemes volna további vizsgálatokat folytatni e téren, és adott esetben az országoknak újragondolniuk kötelező oltási programjaikat.

(forrás: Házipatika)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés