hirdetés
2020. július. 07., kedd - Appolónia.
hirdetés

Akik kimaradtak a béremelésből

A WebOrvos szerint szerdán ismét egyeztetett az ágazat vezetése, valamint a reprezentatív szakszervezetek és stratégiai partnereik.

hirdetés

Az államtitkárság számszerű felmérést készíttetett az alkalmazotti viszonyban dolgozó alapellátó orvosokról és szakdolgozókról (háziorvos, házi gyermekorvos, alapellátó fogorvos, iskola- és ifjúság-egészségügyi orvos, valamint szakdolgozó munkatársai) – tudta meg a WebOrvos. Hiába kapott nem jelentéktelen alapbéremelést a szakorvos kar, és ugyancsak évről-évre praxis-finanszírozás emelést az alapellátás, ha az alkalmazottként (pl. önkormányzat dolgozójaként) abból semmit nem élvezhetett.

E hátrányos helyzet nyomán számos panaszbejelentés érkezett a Magyar Orvosi Kamarához, amelyeket rendre továbbítottak az államtitkárságnak. Miután az érintettek körét felmérték, ki kell dolgozni azt a jogszabályi változtatást, amely lehetővé teszi, hogy a hátrányos helyzetbe került egészségügyi dolgozók bérhátránya megszűnjön. A tárgyalófelek hangsúlyozták, hogy az ügy elsősorban jogtechnikai kérdés, különösebb forrásteremtést nem igényel, hiszen jellemzően a fedezetet az illetékes munkaadók megkapták, csak legtöbb helyen annak bérként való továbbadásáról „feledkeztek meg".

(forrás: WebOrvos)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink