hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Aggódhatnak a kórházi beszállítók

Az állami költségvetés állapota miatt van okuk izgulni a kórházi beszállítóknak, akik fél éve hitelbe látják el az egészségügyet, adta hírül a KlubRádió.

Szeptember végére 46 milliárd forinthoz közelített a kórházak tartozása a beszállítók felé, ami az év végére, a jelenlegi növekedési ütemmel számolva elérheti a 60 milliárd forintot – erről az Orvostechnikai Szövetség főtitkára, Rásky László beszélt a KlubRádió Reggeli Gyors című műsorában.

A gyógyító eszközöket gyártó és forgalmazó cégek szövetségének munkatársa szerint a beszállítók már 180 napja hitelezik az egészségügyi rendszert. Ha a kórházak tartozása miatt valaki elkezdene hangosan és jól érthetően véleményt nyilvánítani, könnyen úgy találhatná magát, hogy nem szállíthat többé senkinek az állami egészségügyben.

Hozzátette, épp a múlt pénteken volt egy egészségügyi konferencia, amelyen a kórházak tartozásának rendezéséről megkérdezte Banai Péter Benőt, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkárát, de mint mondta, kitérő választ kapott tőle, ami nagy biztonsággal azt jelenti, hogy még nem született meg az erre vonatkozó kormánydöntés. A tartozások sorsát illetően az állami büdzsé jelen állapota miatt van ok az izgalomra. Rásky László azonban hozzátette, attól nem fél, hogy lesz-e adósságrendezés, annak a mértéke kérdéses.

(forrás: Klubrádió)
hirdetés

Könyveink