2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

A törvényeket megkerülve szült hármas ikreket egy belga nő

Az asszony több okból döntött amellett, hogy külföldi segítséget kér. Egyfelől Belgiumban sokáig sikertelenül próbálkoztak nála orvosi kezeléssel, másfelől a helyi törvények a művi megtermékenyítést csak 45 éves korig teszik lehetővé.

Amerikában a mesterséges megtermékenyítés a második leggyakoribb egészségturisztikai kezelés, ám ott elsősorban anyagi okokból: a potenciális célországokban, Oroszországban, Indiában és Panamában akár 6000 dollárt is megspórolhat a páciens.

A belga nőt azonban nem anyagi érvek vezérelték. Barcelonában vállalták a - szakértők szerint orvosetikailag némiképpen vitatható - feladatot és a hármasikerszülés ezen életkorban jelentősen megnövekedett kockázatait.

Az ikrek három petéből jöttek a világra, a sikeresnek bizonyult megtermékenyítésre januárban került sor.

Az asszony, Marianne Dedessulesmoustier egy interjúban azt is elmesélte, hogy ez már a harmadik szülése volt 2006 óta mesterséges megtermékenyítés eredményeként, így van egy ekképpen fogant négyéves és egy kétéves lánya. Előtte is volt már azonban hét gyermeke (közülük a legidősebb 33, a legfiatalabb 13 éves), összesen tehát immár 12 gyermek anya.

(forrás: MTI, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink