hirdetés
2022. augusztus. 11., csütörtök - Zsuzsanna, Tiborc.
hirdetés

A terhesek hányingere és hányása eredményesen kezelhető Dicletinnel

A terheseknél a reggel jelentkező kellemetlen panaszok és tünetek kedvezően befolyásolhatók Dicletinnel (doxylamine succinate + pyridoxine hydrochloride).

Mindkét komponenst már tartalmazta a 27 évvel ezelőtt visszavont Bendictin gyógyszer. Azóta azonban számos vizsgálatban bizonyítást nyert, hogy e kétkomponensű készítménynek nincs magzatkárosító mellékhatása.

A Kanadában végzett vizsgálat randomizált, kettős-vak és placebóval kontrollált volt. A hányingerre és a hányásra kifejtett hatást vizsgálták (131 terhes Dicletin és 125 placebo kezelésben részesült). A tünetek és panaszok szignifikánsan javultak a Dicletin csoportban. Ugyanakkor a vizsgálók megjegyzik, hogy a kiértékelés nehézségei közé tartozott az, hogy a terhesség kilencedik hete után spontán javulás is bekövetkezhet fokozatosan. Mellékhatás-profil tekintetében a két kar között nem különbözött.

Forrás: Am J Obstet Gynecol. Posted online September 26, 2010. október 3.

Dr. Szalka András
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Az Omikron megérkezése óta tengernyi tudományos adat áll rendelkezésre amely a harmadik oltás felvételének kritikus fontosságát mutatja.