hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

A legdrágább beszállítótól vett takarítószereket a DE

Zéró árbevételű beszállító legdrágább ajánlatát fogadták el a Debreceni Egyetem (DE) takarítószer-beszerzésén, az olcsóbb konkurenciát kizárták a versenyből. A részleteket Hadházy Ákos (LMP) a századik korrupcióinfóján mutatta be, írja az Átlátszó.

A kórházakban alapvető fontosságú a takarítás, a higiénia. Így az ilyen stiklik életekbe kerülhetnek” – értékelte Hadházy Ákos a Debreceni Egyetem cégének megbízottja által intézett közbeszerzést. A nemrég zárult tenderen egyetemi klinika számára vásároltak tisztítószereket, takarítógépeket.

A beérkezett 22, 30 és 33 milliós ajánlat közül végül a legdrágább nyert, miután az olcsóbb versenyzőket kizárták. A győztes beszállító a debreceni Credo Trade Kft. 2014-2016-ban, az utolsó mérlegzárásig nem termelt egy fillér árbevételt sem.

Hadházy és szakértője, az ex-NAV-os Horváth András visszatekintett az első száz korrupcióinfóra is, hangsúlyozva, voltaképpen egyetlen ügyet mutattak be: a kontrollját vesztett kormány által szervezett bűncselekmény-sorozatot, közli a blog.

(forrás: Átlátszó.hu)
hirdetés

Könyveink