2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Nemzetközi konferencia Budapesten

A hazai és külföldi szülészeti ellátás kihívásai

A szülészeti ellátás kihívásai, társadalmi elvárásai, a legújabb kutatási eredmények kerülnek terítékre december 6. és 8. között Budapesten.

Számos külföldi, elismert szaktekintély, mint dr. Sally Pairman, a Szülésznők Nemzetközi Szövetsége (ICM) elnöke, Mervi Jokinnen, az Európai Szülésznői Szövetség (EMA) elnöke, Ibu Robin LimCNN” Hero of the Year díjas bába és dr. Michel Odent francia orvos, kutató előadása mellett szó esik majd többek között a várandósgondozás, a vízben szülés, a szoptatás, a homeopátia és aromaterápia jelentőségéről, valamint egy magyar találmányról, amely a várandóság és szülés alatti oxigénhiányos állapot megelőzését támogatja.

A Mindent a Nőkért Alapítvány a Magyar Szülésznők Egyesületével karöltve Nemzetközi Szülészeti Konferenciát szervez 2018. december 6-8. között Budapesten. A konferencián az ország több szülészeti osztálya is bemutatkozik annak érdekében, hogy az egészségügyben dolgozók minél többet megtudhassanak egymás módszereiről, és tanuljanak egymástól. A programban kiemelt helyet kap a magyar szülészet helyzetének ismertetése hazai statisztikák prezentálásával, miközben körbejárják az otthonszülés kérdését is. A magyarországi szülészeti ellátáson kívül a holland, brit és török modelleket is bemutatják, mindezeken túl még arról is szót ejtenek majd, hogyan lehet a magyar szülésznői végzettséggel külföldön érvényesülni.

A szakmai előadások, workshopok szeretnének rávilágítani a szülészeti ellátás legnagyobb kihívásaira és az ehhez kapcsolódó, változó társadalmi elvárásokra. A rendezvényen fókuszba kerülnek a legújabb kutatási gyakorlatok és eredmények, és egy magyar találmányt is bemutatnak, amely a hypoxia, a várandósság és a szülés alatti oxigénhiányos állapot megelőzését támogatja.

Az eseményen többek között részt vesz a konferencia fővédnöke, dr. Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár és dr. Beneda Attila, család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár. A részletes program: ITT elérhető.

(forrás: Magyar Szülésznők Egyesülete)
hirdetés

Könyveink