hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

 

Tudományos tanácsadói csoportot alakított az ELKH elnöke

Az Elnök Köre

Tudományos tanácsadói csoportot alakított Gulyás Balázs, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) új elnöke, közölte az ELKH.

"Az Elnök Körének globális viszonylatban is elismert jeles tagjai gazdag pályájuk során kimagasló eredményeket értek el saját szakterületükön. A tanácsadók a tudomány, a kutatás és a tudománypolitika területén szerzett széles körű tudásukra és tapasztalataikra építve stratégiai tanácsokkal támogatják az elnök munkáját", olvasható az ELKH közleményében.

A tudományos tanácsadói csoport vezetője Sir George Radda (Radda György) magyar-brit biokémikus, az MTA tiszteleti tagja, az Oxfordi Egyetem professor emeritusa, a nagy-britanniai Orvosi Kutatások Tanácsa (MRC) és az Orvosbiológiai Kutatási Tanács (BMRC) korábbi elnöke.

A csoport tagja lesz Bertil Andersson, az Európai Tudományos Alapítvány, valamint a szingapúri Nanyang Műszaki Egyetem volt elnöke; Sir Philip Campbell, a Nature korábbi főszerkesztője; Jean-Pierre Changeux, a Pasteur Intézet idegtudományi részlegének tiszteletbeli elnöke, a College de France tanszékvezetője; Sierd Cloetingh, az Academia Europaea és az Európai Tudományos és Technológiai Együttműködés (COST) volt elnöke; Kondorosi Éva, az ELKH Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) munkatársa; valamint Andreu Mas-Colell, a katalán kormány volt pénzügy- és tudásminisztere, a barcelonai Pompeu Fabra Egyetem professzora.

Szintén az Elnök Körének tagja lesz Konstantin Novoselov brit-orosz Nobel-díjas fizikus; Helga Nowotny, az Európai Kutatási Tanács korábbi elnöke; Lord Martin Rees királyi asztronómus, a Királyi Természettudományos Társaság volt elnöke, a cambridge-i Trinity College korábbi dékánja; Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke; Philip Yeo, a szingapúri Gazdaságfejlesztési Testület és a Tudományos, Technológiai és Kutatási Ügynökség korábbi elnöke, valamint Alexander J.B. Zehnder, a Zürichi Szövetségi Műszaki Főiskola professor emeritusa, a svájci műszaki egyetemeket és kutatóintézeteket összefogó ETH-Bereich igazgatótanácsának volt elnöke.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink