hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.
hirdetés

 

Jön a lélektan hétvégéje

Cseppben a tenger címmel rendezik meg idén április 13. és 15. között a Pszinapszist a budapesti, XIII. kerületi József Attila Művelődési házban; a pszichológiai napok témája ebben az évben az egyének és a társadalom egymásra hatása és kölcsönhatása köré szerveződik.

Kapcsolódó cikkek

A 16. Pszinapszis - Budapesti Pszichológiai Napok - az eddig megszokott színvonalú előadásokkal, neves szakemberekkel, érdekes műhelyekkel várja a szakmai és laikus közönséget egyaránt.

A témák között szó lesz a boldogságkeresésről, modern párkapcsolatokról, az öregedés pszichés velejáróiról, élsportokat űzőkről és mindennapi módosult tudatállapotainkról is. Előadást tart többek között Dúll Andrea, Mérő László, Daubner Béla, Belső Nóra, Csépe Valéria, Vekerdy Tamás, Bakó Tihamér, Tari Annamária, Pál Ferenc és Zacher Gábor is.

Nemcsak előadások, hanem számos műhelyfoglalkozás is várja a szakmai és laikus közönséget, amelyeken szó lesz kommunikációs problémák feloldásáról, tánc általi önkifejezésről, relaxációs technikák elsajátításáról, párkapcsolati problémák megoldásáról és pszichoszomatikus tünetek felismeréséről is.

A felcseperedés szekciókban fejlődéspszichológiai megközelítéseket és gyakorlatokat ismerhetnek meg a résztvevők, a Szokatlan vizeken csoport pedig a pszichológia különleges alkalmazási területeit járja körül. A pszichiátria szekció betekintést nyújt a pszichológia és a pszichiátria összefonódásába, a Mindennapi pszichológia csoportban pedig alapvető kérdéseket boncolgatnak majd közérthető módon. A jövő kutatói részlegen olyan hallgatók, fiatal kutatók mutatkoznak be, akik kutatásaikkal hozzájárulnak a pszichológia folyamatos fejlődéséhez.

A Pszinapszis eleinte csupán alig 100 főt vonzó egyetemi előadássorozatnak indult, mára azonban Európa egyik legnagyobb, kizárólag diákok által szervezett tudományos-kulturális rendezvénye lett, melyre évente 3-4000 érdeklődő látogat el.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink