hirdetés
2024. szeptember. 27., péntek - Adalbert.
hirdetés

 

Jó ebédről szól a verseny

Magyarország legegészségesebb és egyben legfinomabb ételét keresik egy országos receptversenyen, adta hírül az MTI.

A magyar lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott, ez pedig nemcsak esztétikai probléma, hanem számos betegség - cukorbetegség, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, ízületi bántalmak - kialakulásának forrása is. Ezért keresi a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság, illetve a Kor Kontroll Társaság Magyarország legegészségesebb és egyben legfinomabb ételét.

A pályázók legfeljebb három egészséges étel receptjét várják a hagyományos magyar konyha szokásait figyelembe véve. Az elbírálás szempontjából fontos, hogy a recept az állati helyett növényi zsiradékot használjon, kevés sót tartalmazzon, felesleges kalóriától mentes, könnyen és gyorsan elkészíthető, illetve költséghatékony legyen.

A recepteket 2013. január 23-ig várják a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. internetes címre - áll a Kor Kontroll Társaság Magyarország által az MTI-nek eljuttatott közleményben. További részleteket a társaság honlapján találnak.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink