hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.
hirdetés

 

Felhívás

A Magyar Tudományos Akadémia által néhai Simor Pálné hagyatékából alapított Simor Pál Rákkutató Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet.

Felhívás

A Magyar Tudományos Akadémia által néhai Simor Pálné hagyatékából alapított Simor Pál Rákkutató Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet

• 35 év alattiak számára. Az Ifjúsági Díj pályázási feltétele: PhD-munka keretében vagy a rezidens-képzés alatt írt cikk, amely a gyomor-bél traktus daganatai keletkezése, gyógyítása témában került közlésre nemzetközi folyóiratban.
• A kuratórium felhívja a gyógyító és kutató intézmények vezetőit és az Akadémia köztestületének tagjait, tegyenek javaslatot „Pro optimo merito in pancreatico-oncologia” díj odaítélésére a rákkutatásban, különösen a hasnyálmirigyrák és más emésztőszervi rákok kutatásában és gyógyításában jelentős eredményt elért kutatók és orvosok részére. A javaslatban részletesen ismertessék a javasolt személy kutató, ill. gyógyító tevékenységét és e tevékenység eredményét.

A cikkeket és a javaslatokat a Simor Pál Rákkutató Alapítvány címére küldjék: 1245 Budapest, Pf. 1000 (1051 Budapest, Nádor u. 7.) 2009. február 15-ig.

A díjak átadására 2009. júniusában kerül sor a Magyar Gastroenterológusok Társasága Nagygyűlésén. A díjazottak nevét az Akadémiai Értesítőben nyilvánosságra hozzuk. A díj pénzjutalommal, az adományozást rögzítő oklevéllel és bronz érmével jár

Eddigi díjazottak:

1999: Flautner Lajos és Zalatnai Attila
2000: Faller József és Varga Gábor
2001: Bocsi József és Kiss János
2002: Pap Ákos, Sápy Péter és Tulassay Zsolt
2003: Herszényi László, Balogh Ádám, Horváth Örs Péter
2004: Péter Mózes, Tihanyi Tibor
2005: Molnár Béla, Papp János
Ifjúsági díj (először): Horváth Andrea
2006: Kalmár Nagy Károly és Harsányi László,
Ifjúsági Díj: Lódi Csaba,
2007: Oláh Attila
Ifjúsági Díj: Győrffy Balázs
2008: Farkas Gyula és Bodoky György
Ifjúsági díj: Borka Katalin


Lapis Károly, a kuratórium elnöke

 

medicalonline.hu

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink