hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

 

Beleink és génjeink őrzik a hosszú élet titkát

A HVG podcastjének vendége volt a Magyar Biotechnológiai Szövetség elnöke, a Medipredict és a Solvo Biotechnology cégek alapítója, Duda Ernő.

Mi a kapcsolat a sejtjeink és az öregedés között és mit jelent a biológiai életkor? Mennyire hatnak a génjeink a betegségeink kialakulására és mi más befolyásolja még az egészségünk megőrzését? Milyen vizsgálatokra "kötelező" eljárnunk, és mennyibe kerül, ha mindent tudni akarunk a testünkről? Ezekről beszélgettek a HVG podcastjében Duda Ernővel, a Magyar Biotechnológiai Szövetség elnökével, a Medipredict és a Solvo Biotechnology cégek alapítójával.

Most először vagyunk olyan helyzetben, hogy konkrét válaszokat tudjunk adni az ezeréves kérdésre: mi a hosszú élet titka?

A Kösz, jól korábbi epizódjaiban már megvizsgálták az egészséges életmód kulcsfontosságú lépéseit – azonban az, hogy a sejtjeink hogyan tartják a lépést a korunkkal, és milyen betegségekre vagyunk hajlamosak, már jóval bonyolultabb kérdés.

Duda Ernővel most annak jártak utána, mit jelent az, hogy az öregedés nem lineáris, és hogyan lehet lelassítani, mitől vagyunk hajlamosak egyes betegségekre, és hogyan lehet ezt ellensúlyozni, milyen szűrővizsgálatokra és mikor kell eljárnunk, és mit tudnak a többmilliós komplex vizsgálatok, illetve mit lehet kezdeni azzal, ha hirtelen teljes képet kapunk az egészségünkről, írja a hvg.hu.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink