hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

 

A mentális egészségre is hatással van a hőség

Nori-Sarma és kollégái tavaly publikáltak egy tanulmányt, ami a hőség és a mentális egészséggel kapcsolatos sürgősségi ellátások közötti összefüggést vizsgálta az amerikai felnőttek körében, írja a 444.hu.

Amruta Nori-Sarma, a Bostoni Egyetem Közegészségügyi Karán működő környezet-egészségügyi tanszék adjunktusa Fulbright-ösztöndíjasként tanulmányozta az indiai hőhullámokat meg az azokhoz kapcsolható halálozásokat, és rájött, hogy a tudomány mennyi mindent nem ért az extrém meleg – kiváltképpen a mentális – egészségre gyakorolt hatásairól.

A nyár legmelegebb napjaiban az átlagosnál többen fordultak segítséghez mentális egészségügyi problémák (például szerhasználati zavarok, hangulati és szorongásos zavarok, stressz és egyéb viselkedési zavarok) miatt.

A kutató a Voxszal beszélgetett arról, hogyan gondoskodhatnak az emberek a mentális egészségükről az egyre melegedő Földön, és hogyan segíthetnek a további kutatások azoknak, akik a legsebezhetőbbek a hőség okozta mentális szorongásokkal szemben, írja a 444.hu.

(forrás: 444.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink