hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

 

3D-s képzések Pécsett

Mindenki számára nyitott képzések indulnak a PTE-n a háromdimenziós (3D) technológiákat alkalmazó nyomtatási és vizuális központban.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 1,85 milliárd forintos támogatásával megvalósuló - európai uniós projekt részeként kialakított "3D Nyomtatási és Vizualizációs Központot" a PTE Műszaki és Informatikai Kar kampuszán nyitották meg.

Közölték: a központ szakemberei nemcsak a gyártástechnológiával, hanem modern képalkotási megoldásokkal, egészségügyi és műszaki tervezéssel, fejlesztéssel egyaránt foglalkoznak, munkájuk szorosan kapcsolódik a szimulátoros gyakorlati orvosképzéshez, az orvosi képalkotáshoz, illetve a protézisek és gyógyászati segédeszközök gyakorlati fejlesztéséhez.

A központ a jövőben tanfolyamok segítségével igyekszik megismertetni az érdeklődőket a háromdimenziós technológiával egy nyári és egy őszi kurzus keretében. A teljesen kezdő szintről induló órákon a résztvevők először egy ingyenes és nyílt forráskódú szoftver segítségével elsajátíthatják a 3D-modellezés alapjait, majd a továbbiakban bemutatják számukra a hobbiszintű 3D-szkennelést, illetve a szkennelt modellek szerkesztését, végezetül pedig az elkészített vagy szkennelt modelljeiken keresztül megtanulhatják a 3D-nyomtatás alapjait.

A szervezők úgy tervezik, hogy a tanfolyamra már általános iskolás kortól is lehet jelentkezni, de akár családokat is várnak, sőt aktív 3D-hobbistáknak is hasznos lehet.

(forrás: MTI)

cimkék

3D, PTE
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink