2024. április. 29., hétfő - Péter.

Megjelentek a jövő évi háziorvosi letelepedési pályázatok

Megjelentek a 2024-es háziorvosi és fogorvosi letelepedési, illetve praxisvásárlás támogatására kiírt pályázatok, szúrta ki a Weborvos.

hirdetés

Megjelent a  Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő 2024. évi pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására. A támogatás célja a legalább 12 hónapja betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatása, ezáltal az ott élő lakosság folyamatos ellátásának biztosítása, az alapellátás (háziorvosi ellátás; fogorvosi ellátás) magasabb színvonalon és minőségen történő ellátása érdekében – idézi a NEAK honlapjáról a Weborvos.

Háziorvosi praxisjog vásárlási pályázati felhívás 2024

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő meghirdette 2024. évi pályázati felhívását háziorvosi praxisjog vásárlásának támogatására.

A támogatás célja a praxisjoggal nem rendelkező háziorvosok részére a praxisjog megvásárlásához vissza nem térítendő támogatás nyújtása a háziorvosi életpályán való elinduláshoz/újrainduláshoz. A praxisjogukat értékesíteni kívánó háziorvosok pótlása, annak érdekében, hogy a betöltetlen szolgálatok száma csökkenjen, illetve ne növekedjen, a lakosság folyamatos háziorvosi ellátása biztosított legyen, így a háziorvosi ellátás magasabb színvonalon működjön.

(forrás: WebOrvos)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!