hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Máshol, de működnek az ágyak

– Nem szűnt meg az aktív betegellátás a kiskunfélegyházi városi kórházban, csak máshol működtetjük aktív ágyainkat – mondta el a Petőfi Népének dr. Kovács József főigazgató.

A félegyházi városi kórház igazgatója mindezt arra levélre reagálva mondta, melyben a szakminisztérium államtitkára azt állítja: „Nincs tudomása olyan egészségügyi intézményről, amely a 2010-es kormányváltás óta eltelt időszakban struktúraváltás keretében teljes mértékben felszámolta volna aktív betegellátását.” Halász János államtitkár mindezt dr. Garai István országgyűlési képviselő kérdésére válaszolta a napokban.

Dr. Kovács József aláhúzta, a minisztériumban csak arról tudnak, ami valójában történt. Pontosan, hogy a félegyházi kórház együttműködési szerződést kötött Kecskeméttel, melynek értelmében aktív ágyait átadta a megyei kórháznak, és Kecskemétről Félegyházára kerültek a rehabilitációs ágyak. Hangsúlyozta, a félegyházi képviselő-testület az önkormányzat számlavezető pénzintézetének elvárása ellenére sem szüntette meg a kórházat, és nem adta át a működtetési jogot sem az államnak, sem a megyének. Ez azt jelenti, hogy bármikor visszaállítható az aktív betegellátás a félegyházi kórházban.

A cikk folytatása az eredeti oldalon.

(forrás: Petőfi Népe)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés