hirdetés
hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.
hirdetés

Ingyenessé tennék az orvosok kötelező továbbképzését

Az  egészségügyi államtitkárság szeretné ingyenessé tenni a kötelező továbbképzést - számolt be az RTL Klub Híradója.

Költséges a gyógyítás, maguknak az orvosoknak is. Ma már szinte elengedhetetlen a több szakvizsga, de a másodikat már nekik kell kigazdálkodni, a kötelező tanfolyamokkal és a működési engedélyhez szükséges továbbképzésekkel együtt. Miközben az alacsony fizetések miatt egyre több a külföldre költöző szakember.

Egy kórház, két doktornő. Egyikük első szakvizsgájára készül, a másik már kettőt szerzett. Az első ingyenes, a második már nem az.

"Az utolsó módosítás májustól lépett hatályba, jelenleg 23 ezer forintot kell fizetni a szakképzést megszerezni kívánóknak" – mondta Stubnya Gusztáv, a Semmelweis Egyetem stratégiai igazgatója.

Ez a havi összeg. A vizsgához még vannak kötelező tanfolyamok is, a működési engedélyhez pedig továbbképzéseken is részt kell venni, mindezt saját zsebből fizetve.

"Ha valaki egy fizetésből próbálja akkor szerintem nem fogja tudni, ha belevesszük a lakhatást, étkezést, utazást, akkor abból nem lehet kigazdálkodni, szinte semmi sem marad utána" – mondta Dr. Orosz Zsuzsa, orvos.

A tüdőgyógyász tavaly óta onkológus is. Másodállást vállalt, hogy kijöjjön a fizetéséből. Így viszont állandóan dolgozik. A több szakképesítés ma már szinte követelmény.

A teljes cikket az RTL Klub oldalán olvashatja.

(forrás: RTL Klub)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés