2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Tűz volt a szolnoki Hetényi Géza kórházban (Frissítve!)

Kigyulladt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet egyik negyedik emeleti kórterme csütörtök este, a tűzoltók a lángokat eloltották, jelenleg embereket menekítenek ki az épületből, közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője.

Kisnémet Tamás tűzoltó hadnagy elmondta: a Tószegi úti kórházban egy mintegy tíz négyzetméteres helyiség gyulladt ki. Az embereket másik épületszárnyba viszik, és két melegedőbusz is a helyszínre érkezett – tette hozzá, megjegyezve: jelenleg az utómunkálatok zajlanak.

A tűz keletkezésének okát majd tűzvizsgálati eljárás során vizsgálják.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szolnoki, a kunszentmártoni, a jászberényi, a mezőtúri, a kecskeméti, a szarvasi, a ceglédi és a nagykátai hivatásos tűzoltók a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a lángokat, és embereket menekítenek ki az épület füsttel telítődött szintjeiről.

*

Gondatlanságból elkövetett közveszély okozása vétség miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet pszichiátriai osztályán március 16-án történt tűzeset miatt a Szolnoki Rendőrkapitányság, közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink