2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Mindenkit feljelent a szolnoki kórház, aki inzultálja a dolgozóit

A Délmagyar szerint Piroska Miklós, a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója közölte, hogy feljelentést tesznek, amikor inzultus éri a kollégákat.

A szolnoki vármegyeházán rendezték a Magyar Ápolók Napja ünnepséget, ahol Piroska Miklós, a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, a vármegyei irányító kórház főigazgatója arról beszélt, sokszor előfordul, hogy a közösségi médiában támadás éri kollégáit, gyalázkodó kommentek formájában.

Ezek a tartalmak gyorsan terjednek, és online sok lájkot lehet szerezni velük. Aztán amikor szemtől szemben kéne vállalni a felelősséget ezekért a mondatokért, a gyalázkodók már nem olyan bátrak – mondta a főigazgató, aki egy friss példát is említett. Eszerint ilyen ügy miatt a bíróságon a kommenthuszár már meg sem jelent.

– A magyar társadalomnak van egy jogos igénye az egészségügyi ellátórendszerrel kapcsolatban. Elismerve azt, hogy mi is hibázhatunk, hiszen bárki hibázhat, de sok esetben nem a mi kollégáink hibáznak. Ezért egy új gyakorlatnak megfelelően bármikor, amikor inzultus éri a kollégákat, feljelentést teszünk – jelentette ki Piroska Miklós.

– Mi hivatásként tekintünk erre a munkára. Hatalmas a társadalmi felelősségünk, hogy ez viszont is így legyen – hangsúlyozta, hozzátéve, arra kéri a kollégáit, hogy az őket ért inzultusról minden esetben értesítsék a menedzsmentet. Ezt az új gyakorlatot következetesen vinni fogjuk, ebben kérem a partnerségüket – fogalmazott a főigazgató a Délmagyar tudósítása szerint.

(forrás: Délmagyar)
hirdetés

Könyveink