2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés
hirdetés

Kölyökkenguru és aligátor egy kaliforniai gyermekkórházban

A szakemberek szerint az állatok nagy segítséget nyújtanak a beteg gyerekek mentális egészségének megőrzésében, írja a hirado.hu.

A nyaka köré tekeredett, majd puszit is adott egy óriáskígyó újdonsült barátjának, a 15 éves Zacharynek.

Ilyen és ehhez hasonló élményben lehetett része azoknak a fiataloknak, akik a kaliforniai Sacramentóban található Sutter Egészségügyi Központ gyermekosztályán betegeskednek. A SeaWorld élménypark lelkes dolgozói ugyanis számos egzotikus állatot,  vittek a kórházba, hogy így próbálják meg vidámabbá tenni a gyerekek hangulatát.

Az óriáskígyó mellett, többek között egy Spike nevű aligátorral is találkozhattak, aki a dolgozók kedvencévé is vált. A hüllőt harminc éve mentették ki egy drogbáró otthonából, és azóta már gyakorlott terápiás állatnak számít. De a gyerekek egy bagollyal, egy lajhárral és még Penelopéval, a bébikengurval is találkozhattak, aki nagyon hamar a kislányok kedvencévé vált.

A beteg gyerekek idejük túlnyomó részét ágyhoz kötve, a kórházi falak között töltik. Az egészségügyi dolgozók szerint éppen ezért nagyon fontosak az ilyen programok, amik elterelik a figyelmüket a betegségről.

Gyakran gondolkozunk azon, hogy mit tehetnénk annak érdekében, hogy az itteni gyerekek is élményeket szerezhessenek, játszhassanak, szórakozhassanak. Mikor egy szőrös állat megérkezik a szobájukba, az a napjuk fénypontja. Mosolyt csal az arcukra és megváltoztatja a kórházi élményeiket – mondta a hirado.hu szerint a gyerekek terápiájáért felelős menedzser, Sara Anderson.

(forrás: Híradó Online)
hirdetés

Könyveink