2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Kedd éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

Kedd éjfélig lehet jelentkezni az ősszel induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre.

Az Oktatási Hivatal (OH) közleménye szerint a www.felvi.hu honlapon közzétett felvételi tájékoztatóban a teljes képzéskínálat és a jelentkezéshez szükséges valamennyi információ elérhető, továbbá pontszámító kalkulátor és kisfilmek segítik az érdeklődőket a jelentkezési folyamatban.

Díjmentesen három helyre lehet jelentkezni, és egyenként 2000 forintos kiegészítő díjért további három hely is megjelölhető, írták, hozzátéve: a kiegészítő díj befizetési határideje is február 15-e éjfél.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a jelentkezés hitelesítés nélkül érvénytelen. A jelentkezések február 20. éjfélig hitelesíthetők Ügyfélkapuval vagy az E-felvételiből kinyomtatott, aláírt és az Oktatási Hivatal címére postán elküldött hitelesítő adatlappal.

2022-ben a tavaszi érettségi vizsgaidőszak május 2-től június 24-ig tart, az írásbeli vizsgákat május 2. és 23. között rendezik meg, az emelt szintű szóbeli vizsgák június 1. és 9., a középszintű szóbelik június 13. és 24. között lesznek.

A tavaszi vizsgaidőszakban a középiskolák és a kormányhivatalok szerveznek érettségi vizsgákat. A jelentkezés benyújtásáról szóló legfontosabb információk és a kormányhivatalok elérhetőségei is megtalálhatók az Oktatási Hivatal honlapján. A vizsgákat a koronavírus-járvány miatt a már bevált védelmi intézkedések alkalmazásával szervezik meg, ezek leírása szintén elérhető a hivatal honlapján.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink