2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés
hirdetés

Jól öltözött motorosok vonulnak fel a férfiak egészségéért

Május 19-én ismét több száz elegáns motoros hívja fel a figyelmet Budapesten a férfiegészség megőrzésének fontosságára. A The Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) jótékonysági rendezvénysorozat célja nem csupán az egészségtudatosság növelése, hanem adományok gyűjtése is a prosztatarák kutatását, megelőzését és a férfiak mentális egészségének megőrzését is támogató Movember Alapítvány számára. A megmozduláson az elmúlt 10 évben itthon több mint négyezren vettek részt, a szponzori felajánlások összege pedig meghaladta a 75 ezer dollárt.

Idén immár tizenegyedik alkalommal gyűlnek össze a vintage és klasszikus stílusú motorok szerelmesei a DGR magyar futamán, hogy felhívják a figyelmet a férfiak egészségének megőrzésére. Ezzel csatlakoznak ahhoz a világ 105 országában megszervezett globális kezdeményezéshez, amelynek keretében a résztvevők a jó hangulatú közös motorozás mellett igyekeznek jótékony célokra is adományokat gyűjteni.

Közösen a prosztatarák elleni küzdelemben

A prosztatarák a férfiaknál a második leggyakrabban előforduló ráktípus, és összességében a negyedik leggyakoribb rákos megbetegedés a világon.[1] Magyarországon a férfiak körében a prosztatarák az egyik vezető daganatos kórkép: minden 100 magyar férfi közül átlagosan kilencnél alakul ki prosztatarák 74 éves koráig.[2] Hazánkban évente több mint 4500 új esetet diagnosztizálnak, amelynek következtében 1300 férfit vesztünk el prosztatarákban.[3] Az európai összehasonlításban is magas halálozási arány oka, hogy itthon az érintettek nagy része későn, a betegség áttétes stádiumában kerül orvoshoz, ezért fontos, hogy minél többen, minél előbb vegyenek részt prosztatarákszűrésen.

Ahogy az eddigi felvonulásokon már megszokhattuk, a rendezvényen a magyar közéleti szereplők is nyeregbe szállnak, hogy képviseljék és népszerűsítsék ezt a nemes ügyet. A vezérmotoros idén Rákóczi Feri lesz.

Még lehet csatlakozni és motorozni a jó ügyért!

A budapesti DGR-felvonulás 2024. május 19-én kerül megrendezésre. A résztvevők elegáns öltözetben, a főváros nevezetességei mellett elhaladva tesznek meg egy ünnepélyes kört.

Csatlakozni és adományozni a The Distinguished Gentleman’s Ride hivatalos weboldalán lehet. Az eseményre a jelentkezés folyamatos, a szervezők minden adományt és támogató adománygyűjtést szívesen fogadnak – akár motorozás nélkül is.

 

A DGR-ről

A Distinguished Gentleman’s Ride-ot Sydney-ben indította útjára Mark Hawwa. A felvonuláshoz egy fotó adta az ötletet, amelyen a „Reklámőrültek” című sorozat főszereplője, Don Draper a legjobb öltönyében ül egy klasszikus motoron. Mark úgy érezte, hogy egy tematikus felvonulás segíthet a motorosokról élő negatív előítéletek oldásában, egyben jó közösségteremtő alkalom is lehet a motorok kedvelőinek. A felvonuláson 2012 óta világszerte 121 ország több mint 500 ezer résztvevője eddig 45 millió dollárt meghaladó adományt gyűjtött össze jótékony célokra. A prosztatarák kutatásáért, megelőzéséért és a szűrések elterjedéséért küzdő Movember Foundation 2016 óta a DGR hivatalos jótékonysági partnere. 

 


[3] https://kormany.hu/hirek/egeszsegugyi-szakmai-iranyelv-keszult-a-prosztata-daganatok-nuklearis-medicina-diagnosztikai-es-terapias-ellatasarol

(forrás: PR-ego)
hirdetés

Könyveink