hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 577
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-09-21

Az EB az európai rákellenes terv keretében új ajánlást terjesztett elő, hogy a rákszűrésben való részvétel növelésében támogassa a tagállamokat.

#2
Medical Online >> Háziorvostan
2022-08-24

A vezető panasz felismerése a helyesen felvett kórelőzményen és fizikális vizsgálaton alapul. A leggyakoribb három vezető panasz, mellyel felkeresik a reumatológiai betegek az orvosukat: a fájdalom, a funkcionális károsodás és a deformitás. Ezek közül a fájdalom messze a leggyakoribb. Nemritkán többfajta panasz egyszerre is előfordulhat; így a fájdalom funkcionális vagy strukturális károsodással is járhat együtt. Ilyen esetben fel kell tenni a kérdést a betegnek, hogy melyik a legfontosabb panasza.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-08-17

Térbeli transzkriptomikát alkalmazva, non-invazív módon készítettek részletes 3D képet prosztatát érintő daganatról – írja a hvg.hu.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-08-17

Az állami ellátórendszer nem fordít kellő hangsúlyt a szűrővizsgálatokra, egészségpénztáron keresztül azonban ösztönözhető az egészségtudatosság, ezen belül a rendszeres szűréseken való részvétel.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-08-12

Az esővíz ma már a Föld minden pontján túl szennyezett ahhoz, hogy emberi fogyasztásra alkalmas legyen.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-08-09

Korábban a prosztatarákos betegnél még alacsony kockázat esetén is gyakran műtétet/sugárkezelést végeztek, írja az OTSZ Online.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-07-15

A daganatellenes kezeléseknek a szívet és az érrendszert érintő mellékhatásai is befolyásolják a az életkilátásokat – írja a Rákgyógyítás Magazin.

#8
Medical Online >> Stroke - prevenció
2022-07-12

Pitvarfibrilláció és rosszindulatú daganatos betegség egyidejű fennállásakor különös körültekintést igényel az alvadásgátló szer megválasztása.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-06-19

Minden évben közel 5 ezer férfival közlik a prosztatarák diagnózisát idehaza. Június harmadik vasárnapja apák napja.

#10
Medical Online >> Háziorvostan
2022-06-02

A vezető panasz felismerése a helyesen felvett kórelőzményen és fizikális vizsgálaton alapul. A leggyakoribb három vezető panasz, mellyel felkeresik a reumatológiai betegek az orvosukat: a fájdalom, a funkcionális károsodás és a deformitás.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Generációk óta ajánlanak az orvosok tengeri gyógyüdülést, sófürdőt a krónikus légzőszervi vagy mozgásszervi gyulladásokkal, egyes bőrpanaszokkal bajlódó betegeiknek, mert a tapasztalatok szerint a sós vízben való fürdőzés ezeket a problémákat jótékonyan enyhíti.